28.05.2011

Başkaları


"...Tabaklarımnızı aldılar bize limonlu dondurma getirdiler. Nagasava dondurmanın sadece tadına bakıp hemen bi' sigara yaktı. Hatsumi dondurmasına eline bile sürmedi. Bense, dondurmamı bitirdim, kahvemi de içtim. Hatsumi yan yana masanın üzerine koyduğu ellerini seyrediyordu. Her şeyi gibi, elleri de zarifti, şıktı. Naoko ve Reiko'yu düşündüm, şu sırada ne yapıyorlardı acaba? Belki de Naoko kanepee uzanmış, okuyor ve Reiko'da gitarla Norwegian Wood'u çalıyordu. Birdenbire, onların yaşadığı o küçük odaya dönmek için dayanılmaz bi' istek duydum. Burada ne işim vardı benim yahu?

-Bizi Vatanebe ile beni, birbirimize benzer kılan, başkalarından anlayış beklemememiz, dede Nagasava. Bu yüzden farklıyız biz.Herkeste çevredekiler tarafından anlaşılma isteği, bir saplantıya dönüşmüş, ama ne ben ne de Vatanebe, böyleyiz. Başkaları bizi anlamış anlamamış umrumuzda bile değil. Biz biziz, başkaları da başkaları..."

Haruki Murakami / İmkansızın Şarkısı (Norwegian Wood, ノルウェイの森)


5 yorum:

mustafa dedi ki...

hic okumadim..hangi kitabiyla baslamaliyim?

axel dedi ki...

Mustafan ben Murakami'ye yeni başladım. Bu ilk kitabım. Bundan sonra da Zemeberek Kuşununun Güncesi ni okuyacağım. İlk olarak İmkansızın Şarkısıyla başlamamın nedeni kitabın orjinal isminin bi' Beatles şarkısından alınmış olması, Norwegian Wood

mustafa dedi ki...

evet yeterince mantikli.ben de ordan baslamaliyim oleyse

axel dedi ki...

kitabı oku da filmini sakın izleme mustafa..berbat :)

mustafa dedi ki...

ok bro thx