28.10.2009

Led Zeppelin Aile Albümü


Sol Baştan:
Jonh Bonham (Bonzo): İçmediği zamanlarda grubun en makul adamıydı. Resimde heralde içmediği nadir anlardan birisine denk gelmiş. Bıyık saç kombinasyonu Orta Asya'dan, Altay dağlarından kopup gelmiş bir Oğuz soyunu andırıyor . The Song Remains the Same adlı Led Zeppelin filminde,  kafasında kasketle tarlada traktör sürdüğü bir sahne vardı , orda da kuşaklar boyu Demirel'e oy vermiş bir Orta Anadolu köylüsüydü aynen.

Robert Plant: Daima kışkırtıcı ve provakatif... Bu resimde gerçi o yönü pek ortaya çıkmamış. Onun için gelmiş geçmiş en güzel saçlı solist diye boşa demiyorlar. 60'ında canlı izledim, saçları bu halde değil tabi ama yaşına göre çok iyi.

Jimmy Page: Gizem ve ezoterizmin dibine vurmuşta öyle resim çektirmeye gelmiş bir hali var . Duruşuyla gurubu evirip çeviren adam olduğunu anlamak güç değil. Grubun şöhret karşılığında ruhunu şeytana sattığı söylentilerinde şeytanla pazarlığı yapan adam olarak biliniyor.

John Paul Jones: Grupta da hep bi tesadüfen duruşu var sanki. Sonradan eklemlenmiş gibi. Resimde de sıra en son ona geldi zaten. Gruba dair hakkında en az yazılan çiziktirilen kişi. O olmasaydı stairway to heaven'ın öyle sağlam bir girişi olur muydu? Olmazdı.

1 yorum:

Leyla dedi ki...

Bonzo'nun ölüş şeklini okuduğumda ufaktan bir tiksinme yaşadığımı hatırlıyorum. Herkes nasıl yaşarsa öyle ölüyordu, onun başına gelen de buydu. Adamlar hep beraber ancak 10 yıl geçirebilmiş olmalarına rağmen ne iyi müzik yaptılar.. Kulakları çınlasın beni Led Zeppelin'le tanıştıran eski dostumun. Şimdi Led Zeppelin'in doğduğu vatanda, vay be ne günlerdi..