15.10.2009

Rock'n Roll'un Steril Çocukları

Sex, Drugs, Rock'n Roll üçlemesinin sadece Rock'n Roll kısmından nasiplenmiş bir Rock grubu The Cranberries. Adıyla, mensuplarıyla, şarkılarıyla full naiflik çağrışımlı. Steril demem ondandır. Temiz aile çocukları kıvamındadır grup. Noel ve Mike kardeşlere yolda rastlasan, tiplerinden bunlar şakirt heralde lan dersin. Bereketli topraklar olan İrlanda'nın Limerick kasabasından peydah oldular. Yılmaz Özdil Cranberries'i anlatacak olsa mesela, göbeğini kaşıyan köylü Limerickliler'in bidon kafalı evlatları  grup kurmuşlar diye yazardı.

Son albümleri Wake up and Smell the Coffee b.k gibi bir albümdü. O albümü dinleyince insanın iyi ki dağılmışlar diyesi geliyordu nerdeyse. Dağıldıktan sonra Dolores 2 albüm yaptı. İlk albümünden daha kötüsünü yapabilir mi diye düşünürken geçtiğimiz ağustosta çıkardığı albümü ilkinden beter çıktı. Dünyanın en güzel sesli bayan vokallerinden birisi birikimini ancak bu kadar heba edebilir. Grup bir kaç konser için tekrar bir araya geldi. Ben devamının geleceğine inanıyorum. Ama tüm hayranlarının da diyeceği gibi Wake up and Smell the Coffee gibi bir albümle döneceklerse kalsın, biz eski şarkılarla idare edelim. 

Ben güzel müziğe dair ne işittiysem The Cranbberies'le başladı. Tamam The Cranberries bi Led Zeppelin bi Ramones değildi , tamam belki çaptan da düştüler, belki mıy mıydılar, belki hep aynı şarkılardan ibaretti ama bir nesli adam gibi müzikle tanıştıran gruptur Cranberries.O yüzden her ne dinlenilirse dinlenilsin bir gün olur Cranberries'e tekrar dönülür. Çünkü bi Linger bir Dreams dönemler üstüdür.

Referans Şarkılar:
*Linger
*Fee Fi Fo
*Shattered
*Promises

2 yorum:

Leyla dedi ki...

Sen hep yazsana, hergün.

Ortega dedi ki...

Aynen co vaynen diyorum bir üstteki yoruma.