30.11.2009

Ahmet Uluçay


Bazılarının erkenden  gideceklerini bilirsin, seni hiç yanıltmaz giderler.Yönetmen Ahmet Uluçay bugün vefat etti. Herkes yaşar ama herkes sahici yaşar mı? Sahici yaşam titri bu adamın üzerinde afili duruyordu. Karpuz kabuğundan gemi yapmak bi metafordu ama karpuz kabuğundan transatlantik yaptı nerdeyse Uluçay.

Üniversite günlerinde 3 arkadaş filmini izlemek için sinemaya gitmiş, 4.yü tamamlayamadığımız için salonu açtıramamıştık. Öğrenci halimizle 4.nün parasını ödeyip salonu açtırma pratikliği de gelmemişti aklımıza. Film gösterimden kalktı, sonradan hep dert oldu bu bende. 4 sinema biletiyle Uluçay'ı finanse edebilme derdi değil, yahu adam hasta haliyle köyde film çekiyor , işte bi şekilde saygı gösterme meselesiydi, olmadı. Tamam Kurtlar Vadisi Gladio'ya gidin izleyin ama film yapmak için evini satan Reha Erdem'in Kosmos'una da gidin. Saygı meselesi çünkü.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bize, kiminle olduğunu hatırlamasamda izlemek sinemada nasip olmuştu filmini. samimiyetin tecelisi olan bir filme imza atan, kültürel dejenerasyondan nasibini şükür ki almamış olan bir filmdi. tabi, ölüm de bizim için, dua etmek lazım..